1 kg süt
1 su bard. tozşeker
5 çorba kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
2-3 parça damla sakızı
1 limon kabuğu rendesi(isteğe bağlı)
Üzeri için hindistan cevizi,tarçın,meyva vb...
YAPILIŞI
-Bir tencereye alınan süt,vanilya, tozşeker, dövülmüş damla sakızı iyice çırpılır ve ocağın altı yakılarak kaynayana kadar karıştırılır.
-Kaynamaya başlayınca diğer tarafta lapa olacak şekilde soğuk sütle açılıp, içine biraz tenceredeki sütten ilave edilen pirinç unu azar azar tencereye ilave edilir. Bu esnada da devamlı karıştırılır.
-Muhallebi kıvamı oluşunca tencerenin altı kapatılır ve muhallebinin içine limon kabuğu rendesi ilave edilir. İyice karıştırıldıktan sonra kaselere veya kuplara (biraz yüksekten ) paylaştırılır ve üzerine hindistan cevizi,tarçınveya fındık ile süslenebilir...
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder