Sayfalar

17 Nisan 2012 Salı

Yalancı Su Bögregi

Malzemeler

  • 4 adet yufka
  • 1 lt süt
  • 100 gr katıyağ(eritilerek kullanılacak)
  • 2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • İsteğe bağlı peynir 
  • 3 adet milföy hamuru
Yapılışı:
SOSU İÇİN:
Öncelikle sütün hepsini,erimiş katı yağı ve 1 yumurtayı bir kabın içinde karıştırın.

Fırın tepsisinin en altına az miktarda sıvı yağ sürün.Onun üzerine  bütün yufkayı kenarlardan sarkıcak biçimde yerleştirin.2. yufkayı ikiye bölün ve hazırladığımız karışıma batırıp bu şekilde tepsinin içine koyun,diğer yarısı içinde aynı işlemi yapın.Arasına peynirinizi rendeyip serpin.3. ve 4.yufkayıda ikiye ayırıp,her iki parçasını sosa batırıp yerleştirin.Bu işlemler bittikten sonra kenardan sarkan yufkaları tepsinin içine yerleştirin.Milföy hamurları un ile tepsi boyutunda açarak 3.ünü de yan yana yerleştirin.(3tane bir fırın tepsisinde yanyana alıyor.)En son olarak istediğiniz şekilde kesin ve kalan sütlü sosu tepsinin içine dökün.Eğer vaktiniz varsa 1 gece buzdolabın üzerine strec sararak beklesin.Ama eğer vaktiniz yoksa 30 dk kadar buzdolabında bekletin.Bu sırada fırını 180 c ısıtın.Fırına atmadan önce yumurta sarısını da en üstüne sürün ve fırınlayın.Üstü kızarana kadar pişsin.

AFİYET OLSUN HERKESE....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder