
HASANPAŞA KÖFTE
Malzemeler
- 500 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yumurta
- 2-3 yemek kaşığı bayat ekmek kırıntısı
- Tuz, Karabiber, Kimyon, Kırmızı biber, Nane
- 3 adet patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı süt
- Tuz
- Dilerseniz 1 çay bardağı kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı su

Hazırladığımız çanakları borcama dizip üzerlerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdiriyoruz ve önceden 200 C’ye ısıttığımız fırında 15-20 dakika pişirin.
Bu sürenin sonunda fırından köfteleri çıkarıp, ortalarına patates püresi doldurun. (Sıkma torbasından sıkarak şekilli doldurabilirsiniz yada vaktiniz yok ise yemek kaşığı ile ortalarına 1’er yemek kaşığı koyabilirsiniz.)
Bu sırada başka bir kapta 1 yemek kaşığı salça ile 1 su bardağı suyu karıştırıp salçalı su hazırlayın ve bu karışımı köftelerin üzerinde gezdirin. Tekrar fırına koyup hafif pembeleşene kadar 15 dakika kadar daha pişirin.
AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder