Sayfalar

17 Nisan 2012 Salı

Hasan Paşa Köfte


HASANPAŞA KÖFTE


Malzemeler
  • 500 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yumurta
  • 2-3 yemek kaşığı bayat ekmek kırıntısı
  • Tuz, Karabiber, Kimyon, Kırmızı biber, Nane
Püre için
  • 3 adet patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
  • Tuz
  • Dilerseniz 1 çay bardağı kaşar peyniri
Salçalı Su için
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su
Püreyi hazırlamak için patatesleri iyice haşlayın. Kabuklarını soyup çatalla ezin. Bir tencereye tereyağını alıp eritin. Üzerine patatesleri ekleyip, tuzunu koyuyoruz. Karıştırarak sütü ve dilerseniz kaşar peynirini ekleyin. Ben bu aşamada el blendırından geçirip pürüzsüz olmasını sağlıyorum.
IMG_1311Köfte için, tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun ve 30 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Cevizden biraz büyük parçalar koparıp elimizle resimdeki gibi çanak şekli verin. (Ortaları çukur olucak.)
Hazırladığımız çanakları borcama dizip üzerlerine 2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdiriyoruz ve önceden 200 C’ye ısıttığımız fırında 15-20 dakika pişirin.
Bu sürenin sonunda fırından köfteleri çıkarıp, ortalarına patates püresi doldurun. (Sıkma torbasından sıkarak şekilli doldurabilirsiniz yada vaktiniz yok ise yemek kaşığı ile ortalarına 1’er yemek kaşığı koyabilirsiniz.)
Bu sırada başka bir kapta 1 yemek kaşığı salça ile 1 su bardağı suyu karıştırıp salçalı su hazırlayın ve bu karışımı köftelerin üzerinde gezdirin. Tekrar fırına koyup hafif pembeleşene kadar 15 dakika kadar daha pişirin.


AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder